Testovi mobitela

HUAWEI Ascend G300

Ascend G300 Ascend G300 Ascend G300 Ascend G300 Ascend G300 Ascend G300 Ascend G300 Ascend G300 Ascend G300 Ascend G300 Ascend G300 Ascend G300 Ascend G300 Ascend G300 Ascend G300 Ascend G300
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Frekvencija 850 / 900 / 1800 / 1900
Dimenzije uređaja (mm) 122,5 x 63 x 10,5
Masa uređaja (g) 140
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 480 x 800
Broj boja ekrana 16,7 milijuna
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 5 megapiksela (2592 x 1944)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Da
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 1500
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
Video player Da
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Dodatno SNS, dolazi u crnoj i sivoj boji, SNS integracija, predictive text input, Android OS 2.3 Gingerbread
Gdje kupiti
Cijena 1300 kn
Info Bonbon


097/0266266
http://www.bonbon.com.hr
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

Srednja klasa po cijeni niske klase
Autor: Ilija Gavrić

Huawei sa svojim novim modelom čini srednju klasu Androida dostupnijom nego ikad

Huawei nastavlja ofenzivu na području Android smartphone uređaja, a s novim modelom spaja dvije različite kategorije. Ovaj put nam je na test došao Huawei Ascend G300 koji svojim specifikacijama spada u „srednju klasu“ mobitela, ali je cjenovno rangiran u nisku klasu. Dimenzijama i tehničkim specifikacijama je smješten između modela Y 200 i P1 koje smo prethodno testirali. Da li je Huawei s modelom G300 uspio spojiti nisku i srednju klasu, pročitajte u nastavku testa.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1353766905.JPG

Sadržaj pakiranja

Kako je već standardno za ovog proizvođača, G300 dolazi u bijeloj kutiji koja sadrži uređaj, punjač, USB kabel (dužine 120 cm) i stereo slušalice. Mogli bismo reći da je to već postalo standardno pakiranje kod većine uređaja na tržištu. Uz mobitel se ne dobiva memorijska kartica, no i bez nje ćete lako izdržati kada kupite ovaj mobitel, jer nudi 2,05 GB interne memorije za spremanje podataka i cca 470 MB za aplikacije. Isto kao i veći brat P1.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1353767239.JPG

Ergonomija, dizajn i izrada

Ascend G300 dolazi u dvije varijante: bijela i chrome. Na testu je bio G300 chrome boje. Uređaj je u potpunosti izrađen od plastike, a kao i prethodnike, karakterizira ga dobra izrada. Mobitel ostavlja dobar dojam, što je naglašeno malo većim dimenzijama i težinom. Premda je uređaj napravljen od plastike, Huawei je napravio kombinaciju plastike.

 

Naime, stražnji poklopac i bočni obrub ekrana je napravljen od metalizirane plastike, dok je gornji i donji dio mobitela od plastike, za koju imamo osjećaj da je lagano gumirana. Ukoliko kupite bijeli G300, upravo taj gornji i donji dio su bijeli i daju kontrast metaliziranim dijelovim. Pošto je stražnji dio mobitela, tj. poklopac baterije metaliziran to znači da je gladak i da bi trebali malo pripaziti da ne isklizne iz ruke.

 

Na prednjoj strani mobitela se nalazi ekran veličine 4“ i rezolucije 480x800 piksela. Ispod ekrana se nalaze 3 kapacitivne tipke (postavke, home, nazad), dok se iznad ekrana nalazi zvučnik i pored njega statusni LED.  Trebamo napomenuti da Huawei Ascend G300 posjeduje Gorilla Glass, što čini ekran otpornim na grebanje.

 

Na gornjoj strani uređaja je smještena metalizirana tipka za paljenje/gašenje mobitela te 3,5 mm utor za slušalice, na donjoj strani se nalazi utor za USB kabel, a pored njega mikrofon. S lijeve strane uređaja, pri vrhu ekrana, nalaze se tipke za pojačavanje/stišavanje zvuka. S desne strane uređaja se nalazi otvor za skidanje stražnjeg poklopca. Na stražnjoj strani, pri vrhu se nalazi 5 megapikselna kamera, a LED bljeskalica je smještena ispod kamere. Pored kamere se nalazi vanjski zvučnik.

Dimenzije uređaja su: 122,5x63x10,5 mm, a masa 140 grama. G300 je malo veći i teži od konkurencije. Prvo ćete primijetiti da je uređaja malo teži, ali kao što smo rekli, to doprinosi dojmu kvalitetno izrađenog mobitela.

Uređaj je zaobljen i lijepo leži u ruci. Ako nosite uređaj u džepu hlača, prvenstveno zbog mase, nećete zaboraviti na njega.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1353767299.JPG

Ekran i tipkovnica

Već smo ranije spomenuli da G300 posjeduje IPS LCD ekran dijagonale 4“ s rezolucijom 480x800 piksela sa 16 milijuna boja te Gorilla Glass zaštitu. Konkurenti s 4“ ekranom imaju istu rezoluciju. Prikaz i kut vidljivosti je dobar, a nećete imati ni problema s prikazom na dnevnom (vanjskom) svjetlu. Ekran ima dobar odziv i precizan je, tj. dobro reagira na pristiske i promjenu orijentacije.

 

Ispod ekrana se nalaze 3 kapacitivne osvijetljene bijelim pozadinskim svjelom. Tipke su dobro dimenzionirane, a odziv tipki je brz. Površina kapacitivnih tipki (tj. površina koja reagira na dodir) je velika i nećete imati problema s njima. Kao što je slučaj i kod konkurencije, kada stisnete na kapacitivne tipke, mobitel će lagano zavibrirati. Za razliku od Y200 i P1, vibracija na Huaweiu G300 je nešto umjerenija.

 

Za pisanje poruka i mailova G300 na raspolaganju ima dvije virtualne tipkovnice. Jedna je standardna Android tipkovnica, dok je druga Huawei IME. Huawei IME je malo naprednija tipkovnica od standardne Android tipkovnice. Kada pišete poruke u portret modu, možete birati između qwerty tipkovnice i „telefonske tipkovnice“. Prijelaz između ove dvije tipkovnice se odvija tako što na jednoj strani (lijevoj ili desnoj) stisnete na tipkovnicu i povučete prst na drugu stranu. Moramo napomenuti da je ovaj tip prijelaza moguć jedino kada je jezik tipkovnice podešen na engleski.

 

Kada koristite Huawei IME qwerty tipkovnicu (bilo u portret ili landscape modu), pored razmaknice ćete dobiti još nekoliko dodatnih tipki. S lijeve strane se nalazi tipka za emotikone (dugim pritiskom se ulazi u postavke tipkovnice), tipka za odabir/promjenu jezika pisanja (dugim pritiskom odabirete jezike tipkovnice), te tipka za zarez (dugim pritiskom dobivate upitnik). S desne strane razmaknice je tipka za točku (dugi pritisak daje uskličnik) te tipka za unos brojeva i simbola. Tipke za točku i zarez će vam ubrzati pisanje poruka, no zbog njih je razmaknica manja. To ćete najbolje primijetiti kada pišete s qwerty tipkovnicom u portret modu.

 

Pored standardnih postavki, Huawei za svoju tipkovnicu nudi mogućnost podešavanja visine tipkovnice (od 1 do 5), te dvije teme (Magic grey i white smoke).

Moramo napomenuti da smo na testu naišli na jedan bug prilikom korištenja Huawei IME tipkovnice. Naime, kada u poruci hoćete napisati navodnik (“) i stisnete na simbol, u poruci se odmah napišu i početni i krajnji navodnik („ “), makar vi htjeli samo jedan.


Ista stvar je i ako želite unijeti otvorenu zagradu. Tj. umjesto otvorene zagrade „(“ na zaslonu vam se prikaže „( )“, znači i početak i kraj zagrade. Ako stisnete samo zatvorenu zagradu „)“ , onda nemate problema. Ako koristite standardnu Android tipkovnicu, onda nećete imati problema s navedenim.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1353767445.JPG

Operativni sustav, sučelje i brzina rada

Testirani Huawei Ascend G300 je došao s Android 4.0.3 ICS. Huawei je malo personalizirao sustav, ponudivši 3 različite teme: Breeze, Android i Dawn te digitalni sat s prikazom vremenske prognoze.

 

Razlika između pojedinih tema je samo u izgledu ikona. Sam izgled izbornika nije mijenjan.

 

Mobitel nudi do 7 početnih ekrana na koje je moguće postaviti widgete i ikone. Ukoliko vam ne treba 7 početnih ekrana, možete ih lako maknuti, a također bilo koji od njih možete postaviti kao početni (home) ekran. G300 nudi i leap view, tj. prikaz svih početnih ekrana. Ovom prikazu možete pristupiti tako da prstima „odzumirate“ (privučete dva prsta jedan drugom po ekranu) ili stisnete na tipku nazad.

 

Dodavanje widgeta je također malo izmijenjeno. Dugim pritiskom na ekran nudi se jedino mogućnost promjene pozadinske slike. Da bi dodali widget na neki od početnih ekrana, potrebno je ući u glavni izbornik, izabrati „Widgets“ tab te iz tog izbornika odabrati koji widget želite dodati. Nekim od widgeta (poput bookmarksa) je moguće promijeniti dimenziju, tj. koliko mjesta da zauzmu na ekranu.

 

Sami lock screen na testiranom uređaju je bilo jednostavan, tj. klasični ICS lock screen. Povlačenjem lokota prema desno, otključavate mobitel, a povlačenjem prema lijevo pokrećete kameru.

 

Huawei Ascend G300 je pogonjen 1 GHz Cortex A-5 procesorom te posjeduje 512 MB RAM-a. Karakteristike i na papiru i u praksi omogućuju brz i nesmetan rad na mobitelu. Mobitel radi bez trzanja i bez problema ćete moći igrati igrice, gledati spotove na Youtubeu ili surfati webom. Kako bi vam približili brzinu mobitela, reći ćemo vam da je za paljenje mobitela, od potpuno izgašenog stanja do pronalaska mreže (s unošenjem PIN-a) potrebno samo 27 sekundi. Naravno, s uključenom opcijom Fast boot. 

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1353767564.JPG

Imenik, pozivi i društvene mreže

Imenik sam po sebi ne donosi ništa spektakularno. Radi se o standardnom Android imeniku, koji je neograničen po pitanju broja kontakata. Sam imenik nudi 3 taba gdje možete birati između skupine kontakata, svih kontakata i omiljenih kontakata (sa zvjezdicom). Pošto uređaj nema Search tipku, na dnu ekrana je ikona povećala (koja služi za pretraživanje kontahttp://www.mobil.hr/novosti/ostaligsm/huawei-najavio-ascend-g600-hrabri-android-5292kata) i ikona za dodavanje novih kontakata.

Kao i kod ostalih Android uređaja, tako i kod G300, kontakte je moguće „povući“ s g-mail accounta, te nove kontakte spremati na svoj g-mail.

 

Sama Phone aplikacija nije značajno mijenjana u odnosu na ostale ICS Android uređaje. Za pozive kontakata se koristi numerička tipkovnica, a posjeduje i brzo biranje. Kao i kod imenika, tako i u Phone aplikaciji imate tri taba. Prvi je pozivi, drugi „povijest poziva“, a treći su omiljeni kontakti. Kada ste u pozivima, zadnji pozivi nisu poredani po redu od prvog prema zadnjem, već po učestalosti pozivanja.

 

Ispod same tipkovnice se opet nalazi tipka za ulazak u imenik, no zbog brzo biranja, ova tipka će se jako rijetko koristiti. Zvuk tijekom poziva je dobar, bilo da pričate s mobitelom prislonjenim na uho, bilo da uključite vanjski zvučnik kao razglas. U oba slučaja ćete sugovornika dobro čuti.

 

Po pitanju društvenih mreža G300 dolazi s predinstaliranim Facebook i Tweeter aplikacijama, Google+ aplikacijom i Google+ Messengerom, te već standardnim Google Talkom. Ukoliko ste član neke druge društvene mreže, vjerujemo da ćete aplikacije za njih naći na Play Storeu.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1353767631.JPG

E-mail i poruke

Huawei Ascend G300 se po pitanju e-malova i SMS poruka ne razlikuje od ostatka Android mobitela. Znači, posjeduje 2 aplikacije za e-mail (Gmail i exchange) te standardnu SMS aplikaciju.

 

Sama SMS aplikacija ima tamno sivi gornji i donji rub, dok je pozadina bijela. SMS poruke su organizirane kronološki, po kontaktima. Već smo ranije spomenuli bug s IME tipkovnicom koji se javlja prilikom unosa znakova “ i ( , a tu bismo dodali još i da prilikom pisanja SMS poruka u pejzažnom modu nema brojača preostalih znakova do kraja jedne poruke. Ukoliko vam se ne sviđa ova SMS aplikacija, na Play Storeu možete skinuti druge SMS aplikacije, poput GO SMS.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1353767840.JPG

Procesor, memorija

Ranije smo spomenuli da je Huawei Ascend G300 pogonjen s 1 GHz Cortex A-5 procesorom, te ima 512 MB RAM-a. Konkurencija nudi više-manje iste karakteristike.

Mobitel ima 4 GB interne memorije, od čega je 2,5 GB dostupno korisniku. Interna memorija je podijeljena na dva dijela: dio za aplikacije (cca 470 MB) i memorija za pohranu podataka (2,05 GB). Pored toga, G300 posjeduje i utor za microSD memorijsku karticu, kapaciteta do 32 GB. Sam utor za microSD kartice se nalazi ispod poklopca baterije i nije potrebno vaditi bateriju kako bi stavili ili izvadili memorijsku karticu.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1353768101.JPG

Benchmark test

Kako je običaj, benchmark testove smo odradili s Quadrant standard i Vellamo aplikacijama, koje možete besplatno skinuti s Play Storea.

Benchmark testove smo odradili nakon paljenja mobitela. S Vellamom smo dobili rezultat od 308 bodova (Metal test) što je samo 17 bodova manje od Motorole Atrix (325) koja ima duplo više RAM-a. Pomoću Quadrant standarda smo ostvarili 1755 bodova, što je nešto manje od HTC Desire HD (1969), ali opet više od Samsunga Nexus S (1631).

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1353768840.JPG

Baterija i trajanje

Ascend G300 se isporučuje s baterijom od 1350 mAh, a Huawei je deklarirao da bi uređaj mogao izdržati do 350 h u stanju čekanja te do 320 minuta (5 sati i 20 minuta) razgovora.

 

Prilikom testiranja, baterija se pokazala jako dobrom. Mobitel je nakon 1 dan, 11 sati i 15 minuta javio da je ostalo 20% baterije. Tijekom tog perioda smo napravili nekoliko poziva ukupnog trajanja 35 minuta, poslali 10-ak SMS poruka, 45 minuta bili na Internetu, napravili 10-ak fotografija, gledali 10-ak minuta filmića na Youtubeu te igrali 45 minuta Angry Birds.

Tijekom tog perioda, osvijetljenost ekrana je bila podešena na automatski, pa je ekran potrošio svega 3% baterije, dok je Android sistem potrošio 30%. Ukoliko malo više koristite mobitel, možete računati da će vam baterija izdržati možda i duže od jednog dana.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1353768916.JPG

Multimedija, FM radio, glazba

Ascend G300 se ne razlikuje po pitanju multimedije od konkurencije. Ne posjeduje posebni video player, već filmiće pokrećete iz galerije ili iz file managera. Uređaj može reproducirati .mp4, .3gp i .avi formate. Prikaz slike je dobar i bez problema ćete moći odgledati nekakav kraći filmić na 4“ ekranu. Tu moramo pohvaliti i dobre kutove vidljivosti, jer se boja ne gubi.

Ovaj uređaj dolazi s dva playera za glazbu. Music+ i Play Music. Play Music player vam omogućava da napravite svoju play listu pjesama ili da pjesme pregledavate prema izvođaču, albumu, pjesmi, žanru ili da vidite zadnje dodane pjesme.

 

Zvuk na vanjskom zvučniku je dobar i dosta glasan, kao i na slušalicama. Trebamo napomenuti da nema nikakvog krčanja ili distorzije kada glazbu pojačate do kraja (kao što je bio slučaj na Huawei Ascend Y200).

 

Ako želite slušati FM radio, imate i tu mogućnost. Potrebno je samo uštekati slušalice koje služe kao antena, da biste mogli slušati vaš omiljeni radio na mobitelu.

 

Galerija slika je prilično standardna, a slike je moguće razvrstavati prema albumima, lokaciji ili vremenu (datumu) slikanja. Kada pregledavate slike, pojedinu sliku je moguće podijeliti putem Picasa, MMS poruke, Google+, Tweetera, Facebooka, Bluetootha ili poslati putem Gmaila.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1353769502.JPG

Fotoaparat i video

Mobitel dolazi s 5 megapikselnom kamerom s auto fokusom te mogućnošću snimanja VGA videa i s LED bljeskalicom.

 

Sučelje fotoaparata je jednostavno za korištenje te nudi mogućnost promjene nekoliko postavki. Moguće je odabrati način rada blica (uključen, isključen, automatski), promijeniti način slikanja (jedna slika ili panoramski), odabrati efekt (bez, negativ, solarize, posterize, aqua, mono, sepija) te podesiti balans bijele boje (auto, pojačan, dnevno svjetlo, fluorescentno svjetlo, oblačno). Pored toga moguće je odabrati tip scene (isključeno, auto, akcija, portret, pejzaž), podesiti tajmer (2, 5 ili 10 sekundi), pregled slike (isključen, 3 ili 5 sekundi), odabrati kvalitetu slike (super kvalitetno, fino, normalno), rezoluciju (5M, 3M, 1M, 0,3M), uključiti/isključiti auto fokus, uključiti mrežu i GPS lokaciju.

 

Video kamera snima u maksimalnoj rezoluciji 640x480, što nas je ipak malo razočaralo, jer se radi o mobitelu sa 1 GHz procesorom i 512 MB RAM-a. Što se postavki video kamere tiče, moguće je uključiti ili isključiti LED, odabrati rezoluciju snimanja (640x480 ili 176x144), odabrati balans bijele boje, te uključiti/isključiti pregled i GPS lokaciju.

 

Pored zamjerke za rezoluciju snimanog videa, napomenuli bismo i problem s auto fokusom. Naime, on malo sporije reagira, a nekad fotografije ne ispadnu na nivou konkurencije, tj. ispadnu mutne. Zbog sporog auto fokusa na testu nam je druga fotografija istog objekta uvijek ispadala dosta oštrija i bolja. Moramo reći da smo sve fotografije radili na automatskim postavkama. U slučaju slabog svjetla i korištenja ugrađene LED bljeskalice, fotografije su nam znale ispasti plavkaste. Ascend G300 ne posjeduje prednju kameru.

Konkurencija možda radi bolje fotografije, ali morate znati da se ovdje radi o pristupačnom, a ne skupom mobitelu.

 

Fotografirano s Huawei Ascend G300:


 

 

 

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1353769840.JPG

Povezivost i Internet pretraživač

Ascend G300 posjeduje sve standarde povezivanja kao i konkurencija. Wi-Fi 802.11, 7,2 Mbps HSDPA, Bluetooth 2.1 i USB 2.0. Jedino što nedostaje je NFC. Wi-Fi radi dobro i dobro hvata signal. Također, postoji mogućnost da svoj G300 pretvorite u mobilni hotspot.

Mobitel dolazi s predinstaliranim Google Chrome pretraživačem i standardnim Android internet pretraživačem. Pretraživači podržavaju text reflow i pinch-to-zoom, a sami uređaj se ne muči s otvaranjem web stranica. Ukoliko vam se ne sviđaju ovi preglednici, uvijek imate mogućnost skidanja drugih aplikacija iste namjene.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1353769862.png

Navigacija

Na Ascendu G300 dolazi predinstalirana aplikacija Google maps. Ne nudi glasovnu navigaciju, ali nudi Street view koji je odnedavno dostupan u Hrvatskoj. Sami Street view radi bez puno trzaja.

Za glasovnu navigaciju ćete morati platiti neku od aplikacija, poput iGO ili Mireo viaGPS, za koje vam neće trebati internet prilikom navigiranja. S obzirom na 4“ ekran i dosta glasan vanjski zvučnik, G300 vam može poslužiti za navigiranje, čak i na duže staze. Samo u tom slučaju bi vam preporučili da nabavite auto punjač.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1353769950.png

Uredski paket

Mobitel posjeduje predinstaliranu aplikaciju Documents to go koja vam omogućava pregledavanje i pisanje word, excel i power point dokumenata te pregledavanje PDF fajlova.

U samoj aplikaciji možete pregledati zadnje fajlove, označene fajlove ili potražiti fajlove na SD kartici (odnosno internoj memoriji). Uz nadoplatu, možete pregledavati i editirati Google docs fajlove na vašem gmail accountu.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1353770232.png

Organizator i alarm

Kao i kod ostatka Huawei mobitela, organizator je dostupan kroz kalendar. U kalendar možete unositi bilješke te odrediti trajanje i ponavljanje. Kalendar izgleda dosta blijedo zbog korištenih boja. Malo boje ne bi bilo na odmet. Sami kalendar je moguće pregledavati po jedan dan, po sedam dana ili po mjesec.

 

Alarm je također poprilično standardan za Android uređaja. Ima mogućnost dodavanja nekoliko alarma, te za svaki mogućnost odabira dana ponavljanja. Za svaki alarm je moguće dodati njegov naziv i promijeniti mu zvuk.

Aplikacije i igre

Huawei G300 dolazi sa setom standardnih google aplikacija (Gmail, Karte, Navigacija, Latitude, Mjesta, YouTube, Google+, Messenger, Talk), te s All Backup aplikacijom i File Managerom.
 
All Backup služi za izradu backupa sistemskih podataka i za povratak istih te za backup aplikacija. Pomoću ovog programa možete napraviti backup: kontakata, SMS poruka, popisa poziva, sistemskih podešenja, alarma, bookmarksa, email accountova, kalendara, notepada te sata s prognozom i playlisti. File Manager služi za pregledavanje fajlova na internoj memoriji i na SD kartici.

Moguće je pregledavati dokumente prema kategorijama (audio, video, slike, dokumenti, arhive, aplikacije, bookmarks) ili jednostavno pregledati sve datoteke na internoj memoriji ili na SD kartici. Premda na Play storeu ima puno ovakvih aplikacija, lijepo je vidjeti da je Huawei ubacio jedan takav program, pogotovo s mogućnošću pregledavanja prema kategorijama.

Cijena za Huawei Ascend G300

Huawei Ascend G300 je moguće kupiti preko BonBon web shopa i na njihovim prodajnim mjestima, za svega 1.300 kn (studeni 2012.). Po omjeru uloženo-dobiveno stvarno nemamo što prigovoriti za cijenu.

Cool faktor

Ascend G300 nema cool faktor koji ga posebno ističe u masi sličnih mobitela.

Zaključak

Huawei je s modelom Ascend G300 definitivno učinio „srednju klasu“ Androida pristupačnijom. Smješten između ulaznog modela Y200 i flag-shipa P1, nudi (bar zasad) najbolji omjer uloženog i dobivenog. Premda ima koji nedostatak (sporiji auto fokus, slabija rezolucija video snimanja), cijene i karakteristike ga čine izuzetno primamljivim.

 

Prije svega dvije i pol godine, uređaj sličnih karakteristika pa i dizajna (HTC Desire) je koštao oko 4.500 kn, dok današnja konkurencija (Sony Xperia J) košta oko 1.000 kn više od G300. No, u ovom trenutku Huawei Ascend G300 i nema direktnu konkurenciju po pitanju cijene. Za svega 1.300 kn dobivate jako dobar mobitel, odlične izrade i jako dobih karakteristika. Najbliži konkurenti, po toj cijeni nude slabije modele, tj. sa slabijim procesorom, manjim ekranom i lošijom kamerom.

 

Plus

+ cijena

+ izrada

+ karakteristike (ekran, procesor, memorija)

 

Minus

- spor autofokus

- mala rezolucija video snimanja

Konkurencija

Sony Xperia J

Sony Xperia J nudi iste karakteristike kao i Ascend G300 (procesor, memorija, kamera), ali sve to upakirano u nešto manje i lakše kućište, s jačom baterijom. Ali brand Sony nosi i odgovarajuće veću cijenu. Xperia J je oko 1.000 kn skuplja od Huaweia G300.

 

HTC Desire XHTC Desire X možemo smatrati konkurencijom Ascendu G300, ponajviše zbog veličine ekrana (4“). Posjeduje 1 GHz dvojezgreni procesor, više RAM-a (768 MB), ali nešto manje slobodne interne memorije. Cijenu treba još pričekati, ali vjerujemo da će biti u rangu Sony Xperie J.

 

 

 

Komentari

srecko

18. prosinca 2013 - 08:39 Prijavi neprimjeren komentar

pomozite mi da pregledam slike na tel. nesto sam zeznuo pa mi ide na nerve inace imam ovaj tel vise od god i extra je hvala vam

ned

25. kolovoza 2013 - 12:22 Prijavi neprimjeren komentar

Da li je moguca nadogradnja androida sa 2.3.6 na neki veci na Huawei ascend y 200...( i šta bi se desilo kad bi ga istalirao na svoj mob)

ned

25. kolovoza 2013 - 12:22 Prijavi neprimjeren komentar

Da li je moguca nadogradnja androida sa 2.3.6 na neki veci na Huawei ascend y 200...( i šta bi se desilo kad bi ga istalirao na svoj mob)

mark

24. srpnja 2013 - 18:02 Prijavi neprimjeren komentar

jer ovaj mobitel ima market ili google play

Nikolina

11. lipnja 2013 - 14:00 Prijavi neprimjeren komentar

Kada stavim USB kabal u telefon i komp nista mi ne pokazuje, samo mi puni bateriju, ne mogu nista prebaciti, to mi se desilo u skorije vreme, moglo mi je prije, sad ne, zna li ko kako da opet prebacujem?

1 2 3

Odgovori