Testovi mobitela

HUAWEI Ascend P1

Ascend P1 Ascend P1 Ascend P1 Ascend P1 Ascend P1 Ascend P1 Ascend P1 Ascend P1 Ascend P1 Ascend P1 Ascend P1 Ascend P1 Ascend P1 Ascend P1 Ascend P1 Ascend P1 Ascend P1 Ascend P1 Ascend P1
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Frekvencija 850 / 900 / 1800 / 1900
Dimenzije uređaja (mm) 127,4 x 64,8 x 7,7
Masa uređaja (g) 120
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 540 x 960
Broj boja ekrana 16,7 milijuna
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 8 megapiksela (3264 x 2448)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Da
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 1670
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Glazbeni player Da
Video player Da
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Dodatno Android OS 4.0 Ice Cream Sandwich, dvojezgreni procesor 1.5 GHz Cortext-A9, SNS integracija, MP4/H.2
Gdje kupiti
Cijena 4.499 kn
Info Huaweihttp://www.huawei.com/en/
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

Ulazak među velike igrače
Autor: Ilija Gavrić

Huaweijeva ofenziva nastavlja se s flag-ship smartphoneom Ascend P1. Odlična izrada, dizajn, ekran i tehnički podaci kojima P1 uspješno parira konkurenciji

Kineski proizvođač Huawei ozbiljno ulazi na tržište Android smartphonea, pokazali su to u Barceloni s vrlo moćnim modelom Ascend D quad, a i s modelima U8850 Vision i Ascend Y 200 dostupnima u Hrvatskoj koje smo već testirali. Istovremeno s predstavljanjem modela Ascend Y 200 koji spada u kategoriju jeftinijih Androida, predstavili su i model Ascend P1.

Huawei sa svojim modelom Ascend P1 karakteristikama i cijenom želi konkurirati „velikim igračima“ u segmetnu Android mobitela kao što su Samsung, LG, HTC i Sony te dokazati kako su sposobni napraviti dobar i kvalitetan mobitel koji spada u viši rang. Jesu li uspjeli u svom naumu i kakav je Huawei P1 te kolika mu je cijena pročitajte u nastavku našeg testa.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1350048440.JPG

Sadržaj pakiranja

Huawei P1, kao i puno drugih uređaja, dolazi u maloj bijeloj kutiji u kojoj se nalazi uređaj, a ispod njega su smješteni punjač, USB kabel i stereo slušalice.

Memorijska kartica se ne nalazi u pakiranju, no vjerojatno vam u prvim trenutcima neće niti trebati jer uređaj posjeduje 2,5 GB interne memorije. No ukoliko vam je potrebno više mjesta, cijene microSD kartica su dosta niske, pa to neće predstavljati veliki izdatak.

USB kabel koji dolazi sa uređajem ujedno služi i za punjenje, jer se utakne u zidni punjač. USB kabel je dugačak 122,5 cm, što je u rangu sa konkurencijom.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1350048460.JPG

Ergonomija, dizajn i izrada

Uređaj je izrađen od plastike, dok je od aluminija izrađen samo okvir oko kamere, a tipke za pojačanje/stišavanje i tipka za paljenje/gašenje djeluju kao da su od aluminija. Stražnji dio mobitela je izrađen od plastike i potpuno je fiksan tako da se baterija ne može mijenjati (potrebno je otići u servis). Pored crnog modela kojeg smo imali na testu, u prodaji se nalazi i bijeli. Dok je bijela pozadina glatka, kod crnog modela stražnja strana je gumirana.

Kao što je slučaj kod „manjeg brata“ Y 200 i Ascend P1 je jako kvalitetno izrađen. Zbog nepomičnog stražnjeg dijela, ne bi trebalo doći do „škripanja“ plastike.

Na prednjoj strani uređaja se nalazi Super AMOLED ekran veličine 4,3“ ispod kojeg se nalaze 3 kapacitivne tipke koje zasvijetle bijelom bojom. Iznad ekrana se nalazi zvučnik pored kojeg je smješten statusni LED i prednja kamera rezolucije 1,3 MPx. Na gornjoj strani uređaja se nalaze utori za slušalice, USB kabel i SIM karticu.

Utor za SIM karticu je zaštićen s poklopcem, koji je izrađen od čvrste plastike. Na lijevoj strani se nalaze tipke za pojačavanje/stišavanje zvuka, dok se na desnoj strani nalazi tipka za paljenje/gašenje uređaja, a malo ispod se nalazi utor za microSD karticu. Utor za microSD karticu je zaštićen malom savitljivijom plastikom od poklopca za SIM karticu.

Na donjoj strani uređaja se nalazi jedino rupica za mikrofon. Na stražnjoj strani, pri vrhu, malo izdignuta, nalazi se kamera s dvije diode. Oko kamera i dioda se nalazi metalni obrub koji daje mali štih elegancije uređaju. Donji dio uređaja je lagano uzdignut i na tom dijelu se nalazi vanjski zvučnik. No taj mali izdignuti dio ne šteti dizajnu uređaja.

Dimenzije Huawei P1 su 129x64,8x7,69 mm i težak je 110 grama, što je u skladu s konkurencijom iste veličine ekrana. Primjećujete kako je tanak - ima debljinu samo 7,69 mm? Kako je običaj, proizvođači mjere debljinu na najtanjem dijelu uređaja. Sličan je slučaj i kod P1. Većina uređaja je debela svega 7,69 mm, ali je mobitel kod izbočine za kameru i na donjem dijelu debeo 1 cm. I dalje je to dobar rezultat i još uvijek tanje od recimo HTC Sensationa, ali u usporedbi s njim djeluje glomaznije.

Ascend P1 lijepo leži u ruci, a ako imate malo veću ruku (kao vaš autor) uređaj možete bez problema koristiti samo s jednom rukom. A ako ga koristite jednom rukom, gore navedeno izdignuće na donjem dijelu dobro dođe jer služi kao oslonac za prstenjak. S obzirom da je uređaj malo većih dimenzija logičan je i položaj tipke za paljenje/gašenje uređaja do koje možete bez problema doći s palcem. Zbog male „debljine“ i težine, bez problema se uređaj može nositi u džepu hlača.

Jedina mala mana koju bismo spomenuli odnosi se na „klackanje“ mobitela kada ga stavite na stol. Do klackanja dolazi kada mobitel stoji na stolu, a tipkate po ekranu mobitela (pogotovo ako stisnete bliže lijevo/desnom rubu). Uzrok klackanja je izbočena kamera. No ovu manu možemo lako „oprostiti“ zbog dizajna i tehničkih karakteristika.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1350048471.JPG

Ekran i tipkovnica

Ascend P1 posjeduje Super AMOLED ekran osjetljiv na dodir dijagonale 4,3“ rezolucije 960x540 piksela s 16,7 milijuna boja. Dakle, u rangu je etabliranije konkurencije.

Prikaz slike, tj boja je kvalitetan, ekran ima široki kut gledanja te ima dobar i brz odziv na pritiske kao i na promjenu orijentacije prikaza. Kada izađete van, nećete imati problema s vidljivošću ekrana na dnevnom svjetlu.

Ispod touch ekrana se nalaze 3 kapacitivne tipke koje su osvijetljene bijelim pozadinskim svjetlom. Tipke su dobro dimenzionirane i nije ih problem stisnuti, čak i bez gledanja. Svako stiskanje tipki je potvrđeno vibriranjem, no ne bi bilo na odmet da je to vibriranje malo „lakše“.

Po pitanju tipkovnice na ekranu, P1 dolazi s 2 predinstalirane tipkovnice. Jedna je standardna Android tipkovnica, dok je druga jednostavno nazvana Huawei. U principu su obadvije tipkovnice iste, a razlika je utoliko što Huawei primjenjuje drugu paletu boja te ima dodijeljeni gumb za smajliće (iliti emotikone). Osobnog smo mišljenja da je Huawei tipkovnica ugodnija oku jer je svijetla (bijela pozadina s crnim slovima) i razbija monotoniju boja prilikom pisanja poruka.

Bilo da koristite jednu ili drugu tipkovnicu, zbog veličine zaslona, tipke su razmaknute i dosta velike tako da bez problema možete pisati poruke, a bez straha da ćete stisnuti krivo slovo. Naravno, još je lakše pisati poruke kada mobitel okrenete u landscape mode, kada je tipkovnica raširenija i možete pisati s dvije ruke.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1350048503.JPG

Operativni sustav, sučelje i brzina rada

Huawei Ascend P1 koristi Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich operativni sustav. Kao i kod manjeg brata Y 200, Huawei je malo personalizirao izgled korisničkog sučelja, te je dodao 2 launchera („pokretača“). Tako na izboru imate „Huawei pokretač“ koji je 2D launcher i „3D“ launcher koji, kako mu i ime sugerira, ima 3D efekte.

Bez obzira koji launcher odabrali, P1 nudi mogućnost izbora od 5 do 7 početnih (home) ekrana za postavljanje widgeta i ikona. 2D launcher je više-manje isti kao i ICS launcher, jedino što u glavnom izborniku, nakon što „prelistate“ sve stranice s instaliranim aplikacijama, počinjete listati widgete koje možete staviti na jedan od početnih ekrana.

Još jedna mala razlika od ICS launchera koju nudi Huawei povezana je s Google searchom. Pošto P1 ima tri kapacitivne tipke, tj. nema search tipke, na vrhu svakog početnog zaslona se nalazi Google search widget. Malo neobično rješenje, tim više jer drugi proizvođači nude isti takav widget pa ga je moguće postaviti u bilo koji red na ekranu.

Za razliku od Huawei launchera, 3D launcher donosi malo više efekata i ljepše ikone. 3D launcher u biti donosi 3D efekte widgeta i početnih ekrana. Pa ako stisnete ekran i držite na mjestu gdje se nalazi broj koji označava na kojem se početnom ekranu nalazite, prikazat će vam se početni ekran s 3D efetkom, a ujedno tako možete brzo doći do 1. do 7. ekrana.

Ista je stvar i kada uđete u glavni izbornik. Samo što sada nećete nakon zadnje stranice programa ući u widgete. A kada odabere 3D pokretač, na dnu glavnog izbornika, prikazuju se 2 ikone. Prva ikona je Home koja vodi na početni ekran, a druga je ikona postavki. No, druga ikona ne vodi u postavke mobitela već služi za premještanje ikona te deinstaliranje aplikacija. Prema našem mišljenju, moglo se i bez te dvije ikone.

Mnogi će pomisliti kako je 3D launcher zbog svih tih efekata sporiji od Huawei launchera. No to nije tako. Oba launchera su jednako brza te ni kod jednog ni kod drugog nećete osjetiti trzaje u radu.

Huawei je kao i kod manjeg brata Y 200, malo personalizirao lock screen koji posjeduje 4 ikone. Kada ikonu lokota povučete u desno, otključat ćete mobitel, ako povučete prema lijevo, ulazite u poruke. Ako povučete lokot prema gore, ulazite u zapisnik poziva, a prema dolje palite kameru. Zgodna opcija jer ubrzava otvaranje spomenutih aplikacija. Huawei je s lock screenom napravio nešto slično kao i HTC, ali s razlikom što je kod HTC-a moguće promijeniti prečace, tj. na koje programe vode. Tu ima još malo „lufta“ za napredak.

No kod P1, Huawei nije stao na tome. Tako je sat iznad lokota moguće zamijeniti s playerom pa možete zaustaviti / pokrenuti pjesmu ili prebaciti na prethodnu ili sljedeću.

Kod obadva launchera traka za obavijesti je ista. Nudi 5 ikona - za paljenje/gašenje Wi-Fi, Bluetootha, GPS-a, podatkovni promet i rotiranje ekrana. Pored datuma se nalazi ikonica koja vodi u sve postavke mobitela.

Huawei P1 je pogonjen Dual Core procesorom od 1,5 GHz a posjeduje 1 GB RAM-a, što na papiru, a i u korištenju osigurava nesmetan rad, čak i ako imate istovremeno pokrenuto više programa ili ako igrate zahtjevnije igrice. Za paljenje uređaja, kada ga skroz isključite, do pronalaženja mreže potrebne su 53 sekunde (s unošenjem PIN-a). No, ako želite resetirati mobitel, P1 posjeduje mogućnost „brzog pokretanja“ i tada je postupak paljenja uređaja puno kraći.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1350048516.JPG

Imenik, pozivi i društvene mreže

Na imeniku i popisu poziva se ne bismo dugo zadržavali jer se on ne razlikuje uvelike od onih na ostalim Android uređajima koji posjeduju ICS. Samo napominjemo kako uređaj posjeduje seed dail što, bar nama, uvelike olakšava traženje kontakta kada želimo nekoga nazvati.

Po pitanju društvenih mreža na uređaju dolaze instalirane Facebook i Twitter aplikacije. I ovdje napominjemo kako su drugi proizvođači (prvenstveno HTC) bolje ukomponirali društvene mreže s kontaktima u imeniku.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1350048526.JPG

E-mail i poruke

Po pitanju e-maila, P1 se ne razlikuje od konkurencije. Dolazi s 2 predinstalirane e-mail aplikacije. Jedna služi za Gmail dok se u drugoj aplikaciji može postaviti exchange mail.

SMS poruke su također posložene kao i kod drugih Android uređaja. Sama SMS aplikacija je pretamna. Crna pozadina i bijela slova garantiraju da nećete imati problema s čitanje poruka, ali smo mišljenja da je Huawei mogao dodati malo boje u poruke. Svi SMS-ovi razmijenjeni s pojedinim kontaktom se nalaze na jednom mjestu i poredani su kronološki.

Ako je i vama predinstalirana SMS aplikacija pretamna, s Play storea možete besplatno skinuti druge aplikacije poput GO SMS ili Handent SMS.

Procesor, memorija

Ranije smo spomenuli kako P1 koristi dual Core 1,5 GHz procesor i 1 GB RAM-a te po tom pitanju ne zaostaje za konkurencijom. Što se memorije tiče, P1 posjeduje 2,5 GB interne memorije te utor za microSD kartice do 32 GB. Za početak će ovih 2,5 GB biti dovoljno, no ako budete htjeli instalirati više aplikacija ili malo zahtjevnijih igrica ili možda koju glasovnu navigaciju, preporučujemo kupnju dodatne microSD kartice koja košta nekoliko desetaka kuna.

Benchmark test

Benchmark testiranje smo odradili s aplikacijama Quadrant standard i Vellamo.

Prva dva testiranja smo odradili nakon samog paljenja uređaja, kada nema pokrenutih aplikacija. S Vellamom je P1 ostvario rezultat od 391 boda, što se pokazalo neznatno niže od Samsung Google Nexusa (395), dok je s Quadrantom testirani Huawei P1 ostvario 3408 bodova, što je više od Samsung Galaxy Nexusa i Motorole Atrix 4G.

Drugo testiranje je odrađeno s malo više instaliranih aplikacija, također nakon paljenja uređaja. Tada smo aplikacijom Vellamo izmjerili 405 bodova, a s Quadrantom 3277 bodova.

Baterija i trajanje

Huawei Ascend P1 posjeduje bateriju od 1670 mAh, ali nismo pronašli službeni podatak koliko bi baterija trebala trajati. Prilikom našeg testiranja, mobitel je nakon 1 dana, 11 sati i 17 minuta pokazivao da je preostalo 31 % baterije.


U tom vremenu smo obavili 30 minuta poziva, poslali i primili 10-ak poruka, 1 h surfali Internetom, 30-ak minuta gledali clipove na Youtubeu, napravili 5-6 fotografija te obavili 2 benchmark testiranja, 10-ak minuta igranja igrica i „prćkanja“ po mobitelu. A mobitel je bio spojen još 6 sati na Wi-Fi odnosno 3G.

Sve u svemu dojmljiv rezultat, s obzirom na veličinu ekrana i jačinu procesora. Pohvala Huaweiu za ugradnju jače i izdržljivije baterije nego što smo očekivali. No, bilo bi lijepo kada bi se baterija mogla i izvaditi.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1350049420.JPG

Multimedija, FM radio, glazba

Huawei P1 ne nudi ništa revolucionarno po pitanju multimedije. P1 podržava .avi i .mkv formate što znači da ćete bez problema moći pogledati i koji film ili bar isječak filma na ovom mobitelu. A zbog veličine ekrana i prikaza, vjerujemo da ćete rado „ubiti vrijeme“ gledajući neki kraći film i na mobitelu. Na uređaju se nalazi i aplikacija „Filmski studio“ koji omogućava obradu video isječaka.

P1 posjeduje music player koji omogućava sortiranje glazbe prema albumu, izvođaču i naslovu. Također možete napraviti svoju playlistu. Ovdje spominjemo i mogućnost upravljanja pjesmama pomoću lijepog 3D widgeta kao i kada ste na lock screenu. Zvuk na vanjskom zvučniku je dobar i nema distorzija, kao ni na In-ear slušalicama koje dolaze s uređajem.

Galerija je slična standardnoj Android galeriji, dok se fotografije razvrstavaju u albume. Recimo, fotke napravljene s kamerom mobitela, screenshotove i skinute fotke. Ili možete fotografije razvrstati prema vremenu ili prema lokaciju (ako imate uključen geo tagging).

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1350049725.JPG

Fotoaparat i video

P1 je opremljen 8 MPx kamerom s autofokusom i dvije diode te posjeduje i prednju kameru rezolucije 1,3 MPx. Samo korisničko sučelje kamere je tek neznatno modificirano, a posjeduje dosta opcija. Na početnom ekranu fotoaparata imate mogućnost odabira rada „blica“ (automatski, isključen, uključen) te mogućnost odabira između foto i video snimanja.

U izborniku koji je „skriven“ na rubu je moguće promijeniti način snimanja (jedna, skupina, HDR, brzi niz, osmijeh, uljepšaj, panorama, slabo osvjetljenje), efekt, „izobličenja“, način scene, balans bijele boje, ISO osjetljivost (100, 200, 400, 800), podešavanje slike (ekspozicija, zasićenje, kontrast, svjetlina), mjerač vremena, kvaliteta slika, rezolucija (8, 5, 3, 1,3 , 0,3 MPx), automatski fokus, prepoznavanje lica...

Video kamera nudi mogućnost snimanja u Full HD, HD, QHD, VGA, QVGA i MMS rezoluciji te je moguće uključiti stabilizator videozapisa te odabrati balans bijele boje.

Prednja kamera nudi fotografije od 1,3 Mpx, ali isto tako nudi i mogućnost snimanja HD videa!

Uz obilje opcija koje nudi P1 te pravilno podešavanje istih, vjerujemo da ćete biti zadovoljni s fotografijama. Kvaliteta fotografija je u razini s konkurencijom, kao i video. Prikaz boja je dobar, no mogli bi reći da su zelene boje malo naglašenije. Također, autoru teksta se čini da su fotografije malo blijede, a možda su bile krive samo postavke.


Razina šuma u fotografijama (prvenstveno one napravljene u mraku) nije ništa veće od slika fotkanih, primjerice, s HTC Sensationom. Jedino bi macro fotografije mogle biti malo oštrije, što bismo mogli smatrati kao manu. Prilikom snimanja i pregledavanja video isječaka nismo primijetili nikakva zastajkivanja, čak i kada smo video pregledavali na računalu.


Fotografirano s Huawei Ascend P1:

 


 

 

 

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1350049743.JPG

Povezivost i Internet pretraživač

Huawei Ascend P1 nudi sve mogućnosti povezivanja kao i konkurencija (WI-FI, HSDPA, DLNA, Bluetooth i USB 2.0). Internet pretraživač je klasični Android pretraživač te posjeduje mogućnost zumiranja s dva prsta, otvaranja novih tabova, prilagodbu teksta (ovisno o zumiranju stranice).

Kao alternativa, na uređaju je instaliran i Google chrome preglednik koji nudi iste mogućnosti kao i standardni preglednik. Ako vam se ne sviđaju ova dva preglednika, na Play storeu ćete naći i druge pa ih možete isprobati i koristiti.

Navigacija

4,3“ ekran kojeg nudi P1 je dovoljno velik kako bi mobitel mogli koristiti u automobilu za navigiranje, kao i zvučnik kako bi čuli naredbe. P1 dolazi s predinstaliranim Google mapsima bez glasovne navigacije, no postoji dosta kvalitetnih alternativa koje nude glasovnu navigaciju (Mireo viaGPS, iGO).

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1350050073.JPG

Uredski paket

Na P1 je predinstalirana aplikacija Polaris office koja nudi mogućnost pregledavanja i editiranja Office dokumenata. Bez obzira koliko se još uvijek činilo čudno da se na mobitelu koriste word ili excel, zbog oštrog i relativno velikog ekrana (za mobitele) te dobre tipkovnice nećete imati problema ako trebate „u hodu“ napisati ili pregledati kakav dokument.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1350050126.jpg

Organizator i alarm

Organizator na P1 je isti kao i na manjem modelu, tj. Ascend Y 200, dostupan u vidu kalendara s zabilješkama. Kalendar je moguće pregledavati po jedan dan, po sedam dana ili po mjesec. Mala kritika bi išla samo na paletu korištenih boja u kalendaru.

Na P1 je također moguće dodati nekoliko svima mrskih alarma, s mogućnošću podešavanja kojim danom da se ponavljaju.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1350050178.jpg

Aplikacije i igre

Huawei P1 dolazi s 1 predinstaliranom igricom i 4 aplikacije. Igrica je Riptide GP u kojoj vozite jet-ski, a upravljate pomoću giroskopa, tj. okretanja ekrana. 4 instalirane aplikacije su instalirane od strane VIP-a i imaju njihove ikone. Jedna od aplikacija je VIP navigacija koja je u suštini Mireo viaGPS, ali samo za VIP korisnike. Naravno, tu je i set Googleovih aplikacija (Gmail, Google+, Latitude, Google Maps, Talk).

Ukoliko želite instalirati još igrica i programa, one su vam uvijek dostupne u Play storeu, gdje možete birati između nekoliko stotina tisuća aplikacija i igrica.

Cijena za Huawei Ascend P1

Huawei Ascend P1 ima cijenu od 4.499 kn (listopad 2012.). Uz pretplatu je moguće uređaj dobiti po jeftinijoj cijeni. Cijena je korektna i ne odstupa od konkurencije, što se slobodne prodaje tiče. No ako uzimate uređaj uz ugovor, za Huawei P1 će te platiti manje nego za konkurenciju.

Cool faktor

Debljina od samo 7,69 mm zaista djeluje cool, kao i metalni obrub oko kamere.

Zaključak

Huawei je sa svojim modelom Ascend P1 zakoračio u visoku kategoriju mobitela te premda mu je to prvi model u toj kategoriji, korak je uspješan. Izradom, dizajnom, ekranom te tehničkim podacima P1 uspješno parira konkurenciji od koje u nekim segmentima nije ništa lošiji. Istina, postoje pojedini segmenti gdje bi Huawei mogao još napredovati, ali oni se prvenstveno odnose na neke sitne softverske „propuste“.

 

Plus

 

+ Izrada

+ 4,3“ Super AMOLED ekran

+ Baterija

+ 3D launcher

+ brzina rada

 

Minus

 

- Nemogućnost vađenja baterije

- još uvijek slabo poznat proizvođač na tržištu

- malo jača vibracija kod pritiska kapacitivnih tipki nego kod konkurencije

Konkurencija

HTC One S


 

HTC One S je prava konkurencija Ascendu P1, i po pitanju cijene i karakteristika. One S nudi 16 GB interne memorije, ali bez utora za microSD karticu, dok su im ostale karakteristike podjednake, a i cijena im je jednaka. One S ima Sense UI koje ima bolju integraciju društvenih mreža i kontakata na mobitelu.

Samsung Galaxy S II

 

Jedna od najpopularnijih Android mobitela, Samsung Galaxy S II još uvijek je aktualan te nudi 16 GB interne memorije i utor za microSD karticu, ali slabiji procesor i manju rezoluciju ekrana. Cjenovno su izjednačeni.

 

 

 

Komentari

jasna

19. travnja 2013 - 23:57 Prijavi neprimjeren komentar

bog.. imam mali problem sa sd karticom..kupila sam onu od 16g i kada ju stavim u telefon i obavim sve u postavkama, mobitel neće da prihvati tu karticu i sada ne znam u čemu je problem,, sve smo pokušali :(

Miodrag

26. ožujka 2013 - 11:10 Prijavi neprimjeren komentar

Tomislave,da li si ti citao tekst? Covek je sve lepo objasnio!

Miodrag

26. ožujka 2013 - 11:10 Prijavi neprimjeren komentar

Tomislave,da li si ti citao tekst? Covek je sve lepo objasnio!

tomislav

16. kolovoza 2012 - 16:34 Prijavi neprimjeren komentar

Cijena?

Odgovori